De buurtbewoners van de Heuvelstraat zijn woest op de aannemer van de weg- en rioleringswerken op de Uilenberg en het gemeentebestuur. Omdat ze een weg van 200 meter niet mogen gebruiken dienen ze elke dag een omleiding van 15 km te volgen.

De Uilenberg en het kruispunt Uilenberg-Wiekevorstsesteenweg in Herenthout zijn al enkele maanden het toneel van weg- en rioleringswerken.

Nadat het kruispunt Wiekevorstsesteenweg-Uilenberg begin deze week werd afgesloten voor het verkeer, gingen de poppen aan het dansen.

De buurtbewoners van de Heuvelstraat gingen de Palleerweg gebruiken als kortste weg naar de Heuvelstraat. Maar dat was buiten de signalisatiegevers en de mensen van de Palleerweg gerekend. Die kregen een flinke stroom zwaar en snel verkeer te verwerken.

Daarom werd er een bordje geplaatst dat enkel lijnbussen en bewoners door de Palleerweg mogen. Helaas zet dat bordje nu net de buurtbewoners van de Heuvelstraat in hun hemd. Zij moeten omrijden

In tijden van dure benzineprijzen is dat geen lachertje.

De buurtbewoners van de Heuvelstraat hopen dat hun burgemeester nu ingrijpt. Bij het bordje toegelaten 'bewoners' kan best de v'ermelding 'en vergunninghouders' gevoegd worden. De 11 buurtbewoners van de Heuvelstraat en 6 buurtbewoners van het eerste deel van de Wiekevorstsesteenweg kunnen dan die vergunning aanvragen.

Probleem opgelost in dat geval.

Tot de buurtbewoners van de Uilenberg en Heuvelstraat merkten dat de aannemer ook werken plant op het kruispunt Boudewijnlaan-Uilenberg-Doornstraat.

In dat geval is de verkeerschaos niet te overzien...